HSI Logo - Health Safety Institute EU

Over ons

'Heeft U al een Noodpakket' van Noodpakket.Nu is leverancier van officiële en door de overheid goedgekeurde Denk Vooruit noodpakketten en maakt onderdeel uit van de non-profit Stichting Health & Safety Institute.

'Heeft U al een Noodpakket' was de promotie en campagne slogan van de rijksoverheid en HSI heeft er voor gekozen om de door de Rijksoverheid geïnitieerde en geadviseerde noodpakketten programma voort te zetten, met zowel noodpakket 'tassen' als 'waterkluis' (wit/rode noodton).
Hierbij in begrepen zijn ook de informatie voorziening en 'Pers' updates over landelijke en regionale 'rampen, zoals watersnood, langdurige elektriciteit storing en onderbreking van de gas- en water voorziening.

Noodpakket.Nu is een vrijwilligersorganisatie en heeft er voor gekozen om de door de Rijksoverheid geïnitieerde en geadviseerde noodpakketten programma voort te zetten. Met deze financiële middelen kunnen lesmaterialen voor reanimatie bewustzijn en trainingen worden bekostigd van het www.LeerLevensRedden.nl project.

Wat zijn noodsituaties?
Overal waar mensen wonen en werken, kan plotseling iets voorvallen waardoor de dagelijkse gang van zaken ontregeld raakt. Het kan gaan om een klein incident, bijvoorbeeld binnenshuis of bij jou in de buurt. Maar het kan ook gaan om een groot incident, waarbij slachtoffers kunnen vallen, zoals langdurige uitval van elektriciteit, gas of water, een ernstig verkeersongeval, een grote brand, extreem weer of het vrijkomen van gevaarlijke stoffen.

Wat kan er in jouw omgeving gebeuren?
Overal in Nederland kan wel iets gebeuren. Ook bij jou in de buurt. Sommige noodsituaties zijn niet locatiegebonden en kunnen overal plaatsvinden, andere daarentegen zijn sterk afhankelijk van een bepaalde locatie. Om een beter inzicht te krijgen in de plaatsgebonden risico's, is in kaart gebracht welke risico's zich op welke locaties voordoen (zoals een pompstation, LPG-tankstation of een vuurwerkopslag).

Zorg voor een goede voorbereiding
Of je nu alleen woont of een gezin hebt, het is altijd slim om goed voorbereid te zijn op een noodsituatie. Bijvoorbeeld door een noodpakket samen te stellen en je te informeren over risico's in je omgeving.