Privacy- en cookiebeleid Health & Safety Institute

Privacy speelt een belangrijke rol in de relatie tussen donateurs/vrijwilligers en Health & Safety Institute en staat daarmee hoog op de agenda. Health & Safety Institute verplicht zich om zorgvuldig en vertrouwelijk om te gaan met het verzamelen, bewaren en beheren van (bijzondere)persoonsgegevens van al onze soorten donateurs/vrijwilligers . Dat geldt voor taken op het gebied van registratie van gegevens en alle andere services en diensten.

Dataminimalisatie
Health & Safety Institute verwerkt alleen de persoonsgegevens die minimaal noodzakelijk zijn voor het vooraf gestelde doel. Health & Safety Institute streeft naar minimale gegevensverwerking. Waar mogelijk worden minder of geen persoonsgegevens verwerkt.

Wijze van verwerking

Uw account
In uw account slaan we onder andere de volgende informatie op: uw naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, bezorgadresgegevens en opgegeven informatie. We bewaren ook gegevens over eerdere email communicatie.

Nieuwsbrieven
U kunt u aanmelden voor onze nieuwsbrieven. Zo blijft u op de hoogte van onze producten, diensten en ons nieuws. Voor deze nieuwsbrieven slaan we onder andere uw naam en e-mailadres op.
Health & Safety Institute zorgt ervoor dat de persoonsgegevens kloppen en volledig zijn voordat ze verwerkt worden. Daarnaast beveiligt Health & Safety Institute alle persoonsgegevens. Dit moet voorkomen dat de persoonsgegevens kunnen worden ingezien of gewijzigd door iemand die daar geen recht toe heeft.

Verwijdering
Health & Safety Institute bewaart de persoonsgegevens, zolang de donateurs en vrijwilligers van de diensten van Health & Safety Institute gebruik maakt, maar niet langer dan nodig is (geldende wet en regelgeving). Voor de nieuwsbrieven bewaren we uw informatie zolang u ingeschreven bent voor de nieuwsbrief.
Wanneer er nog (bijzondere)persoonsgegevens opgeslagen zijn die niet langer nodig zijn voor het bereiken van het doel worden deze zo snel mogelijk verwijderd.
Dit houdt in dat deze gegevens vernietigd worden, of zo worden aangepast dat de informatie niet meer gebruikt kan worden om iemand te identificeren.

Uw rechten

U heeft de volgende rechten in het kader van de persoonsgegevens die we verwerken:
Recht op informatie: U heeft het recht om aan Health & Safety Institute te vragen of uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Inzagerecht: U heeft de mogelijkheid om te controleren of, en op welke manier, uw gegevens worden verwerkt.
Correctierecht: Als duidelijk wordt dat de gegevens niet kloppen, kan u een verzoek indienen bij Health & Safety Institute om dit te corrigeren.

Recht van verzet: U heeft het recht aan Health & Safety Institute te vragen om uw persoonsgegevens niet meer te gebruiken.
Recht om vergeten te worden: In gevallen waar u toestemming heeft gegeven om gegevens te verwerken, heeft u het recht om de persoonsgegevens te laten verwijderen.

Recht op bezwaar: U heeft het recht om bezwaar aan te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Health & Safety Institute zal hieraan voldoen, tenzij er gerechtvaardigde gronden zijn voor de verwerking.
Recht op dataportabiliteit, oftewel overdraagbaarheid van persoonsgegevens.

Het houdt in dat u het recht heeft om de persoonsgegevens te ontvangen die wij van u hebben.

Indienen van verzoek
Om gebruik te maken uw recht kunt u een verzoek indienen. Dit verzoek kan zowel schriftelijk als via de e-mail ingediend worden. Onderaan vindt u de contactgegevens. Health & Safety Institute heeft vier weken de tijd, vanaf de ontvangst van het verzoek, om te beoordelen of het verzoek gerechtvaardigd is. Binnen vier weken laat Health & Safety Institute weten wat er met het verzoek gebeurt. Als het verzoek niet wordt opgevolgd is er de mogelijkheid om bezwaar te maken bij Health & Safety Institute, of een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Aan de hand van een verzoek kan Health & Safety Institute aanvullende informatie opvragen om zeker te zijn van de identiteit van de betrokkene.


Cookiebeleid Health & Safety Institute

Wij vinden het belangrijk dat je zelf controle hebt over jouw online privacy. Daarom willen we je graag zo compleet mogelijk informeren over welke cookies we gebruiken en voor welke doeleinden.

Functionele cookies
Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze cookies worden dan ook standaard geplaatst en worden niet verwijderd wanneer je de cookies niet accepteert. Functionele cookies zorgen ervoor dat je ingelogd kunt blijven tijdens je bezoek aan de website. Ook zorgen ze ervoor dat producten in je winkelmandje bewaard blijven wanneer je iets wilt kopen in onze webshop.

Cookies om bezoek te meten
Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze website wordt gebruikt, naar welke informatie bezoekers op zoek zijn en welke pagina's het meest worden bezocht. Hierdoor weten we welke website onderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. We analyseren en verbeteren de website continu om de ervaring voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt. We maken gebruik van Google Analytics om inzichten te verkrijgen uit de data. De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan onze website.

Analytische cookies verzamelen onder andere de volgende gegevens:

Het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina's.
Het bijhouden van de duur van het bezoek.
De uitgevoerde zoekopdrachten op de website.
Gegevens over je browser en apparaat waarmee je onze website bezoekt, zoals besturingssysteem en schermgrootte.
De manier waarop je op onze website terecht bent gekomen, bijvoorbeeld of je op één van onze advertenties hebt geklikt of op een link in een e-mail.
Enkele anonieme gegevens die zijn ingevuld in een formulier.
Items die je hebt aangeschaft of toegevoegd aan het winkelwagentje op de website.
Voor meer informatie over wat Google met de verzamelde gegevens doet, verwijzen we naar de privacyverklaring van Google. Deze verklaring kan regelmatig wijzigen.
Wij verstrekken de door jouw ingevulde persoonlijke gegevens (zoals naam, adres, telefoonnummer) nooit aan Google.

Contact

Stichting Health & Safety Institute
Westsingel 1
5801 TT Venray
T 085-3001023
E info@healthsafetyinstitute-nl